2023 yılı enerji hedefleri belirlendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek yıl için enerjide hedefleri belirledi. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te 4,6 milyar metreküp depolama ve günlük 75 milyon metreküp geri üretim kapasiteli Kuzey Marmara Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi’nin tamamlanması öngörülüyor.

Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve gelecek yılı kapsayan programda, enerjide mevcut durum ortaya konuldu ve hedefler belirlendi.

Buna göre, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te 4,6 milyar metreküp depolama ve günlük 75 milyon metreküp geri üretim kapasiteli Kuzey Marmara Doğalgaz Yer Altı Depolama Tevsii Projesi’nin tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca 5,4 milyar metreküp depolama ve günlük 80 milyon metreküp geri üretim kapasiteli Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesinin 2025’te tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye’nin toplam yer altı doğalgaz depolama kapasitesinin 10 milyar metreküpe ulaşması hedefleniyor.

Programa göre, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda doğalgaza sahip olmayan ve merkez nüfusu en az 15 bin olan ilçeler ve belirli kriterler taşıyan Organize Sanayi Bölgeleri’ne doğalgaz ulaştırılması çalışmaları devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir