“Parkurda.com” yerli sanayiciye fason iş buluyor!
Fasona iş vermek isteyenler ile fason iş almak isteyenleri buluşturan, e-b2b görüşmelere imkan tanıyan, firmalara kendilerini tanıtmaları için alan açan, zaman ve kaynak sunan parkurda.com’un, içeriği ve ücretsiz yapısıyla özellikle KOBİ’lere büyük destek sunması bekleniyor. İş ağı platformu parkurda.com’un ilk etapta talaşlı imalat sektöründe faaliyet yürüten 40 bin sanayiciyi kapsaması, 2021 yılı itibariyle de globale açılması hedefleniyor.
40 BİN SANAYİCİYİ ONLİNE ORTAMDA ÜCRETSİZ BULUŞTURUYOR
Makine sanayiinin kilit sektörlerinden biri olan talaşlı imalata yönelik olarak hazırlanan ve iki yıllık çalışmanın ardından devreye alınan iş ağı platformu Parkurda.com, 40 bin sanayiciyi online ortamda ücretsiz olarak buluşturuyor. Sahip olduğu e-b2b tabanı ile şirketlere iş hacimlerini büyütme ve yeni iş bağlantıları oluşturma fırsatı sunan, ayrıca tanıtım noktasında firmalara zaman, kaynak ve alan avantajı sağlayan iş ağı platformu www.parkurda.com’un özellikle KOBİ’ler için cazibe alanı olması bekleniyor.
28 BİN KOBİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Parkurda.com’un kurucusu olan Türkiye’nin imalat sanayiindeki teknoloji partneri Tezmaksan’dan edinilen bilgilere göre 28 bin KOBİ’nin web sayfası bulunmuyor ve iş ağı platformu bu yapılara da kendilerini tanıtma noktasında alan açacak. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, ABD merkezli uluslararası yönetim danışmanlık firması McKinsey & Company’nin araştırmasına göre 10 yıl içinde küresel ekonomik faaliyetlerin yüzde 30’unun platformlar üzerinden gerçekleşeceğini söyledi.
Aydoğdu, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyadaki bu yönelimin hızı Covid-19 pandemisiyle birlikte arttı. İmalat sanayisinin en önemli halkası olan talaşlı imalat sektörünün ve Türkiye’nin trendin dışında kalmasını istemedik ve iki yıllık bir çalışmanın ardından parkurda.com’u kurduk. 9 kişilik yazılım ekibi, 10 kişilik destek ekibi ve 8 kişilik danışman ekibi ile parkurda.com’un, küçük ve orta ölçekli KOBİ’lerin ağırlıkta olduğu sektöre can suyu olmasını bekliyoruz. E-b2b tabanlı yapısı ile şirketlerin bir araya gelmesini sağlayan, fason iş verme ve fason iş alma süreçlerinin yönetimine olanak tanıyan, yanı sıra kariyer alanı ile uygun işe uygun çalışan bulma sürecini yöneten, akademisindeki online eğitimlerle sürekli şirketleri ve sektörü güncel tutan parkurda.com’un, önce iç piyasadaki canlılığı attırmasını sonrasında ise globale açılıp Türkiye ihracatına katkı sunmasını istiyoruz. Parkurda.com içindeki dijital akademi ile operatör arama ve bulmaya imkan tanıyan kariyer bölümü yıl sonunda tam kapasite hizmet verecek, orada arka tarafta veri girişi devam ediyor ” diye konuştu.
2021’DE GLOBALE AÇILACAK, HEDEF ABD VE AVRUPA
Yurt içi hedeflerini 40 bin sanayiciye ulaşmak olarak açıklayan Aydoğdu, konuşmasına şöyle devam etti: “Platform üzerinden iç piyasada ve talaşlı imalat sektöründe ciddi bir ticari hacim ve işlem miktarı oluşturmak istiyoruz.Yanı sıra platformdaki dil entegrasyonu Aralık itibariyle bitecek, sonrasında globale açılacağız. Biliyorsunuz pandemi dolayısıyla tedarik zincirinde değişiklikler söz konusu, aynı anda hem ülke içinde hem globalde olmak istemimin nedeni Türkiye’ye yönelen iş miktarını arttırmak. Bunu yapabilirsek Türkiye’nin talaşlı imalat sanayisi e-b2b görüşmelerle yabancı sanayiciden iş alabilecek. Amerika ve Avrupa başta olmak üzere sanayinin gelişkin olduğu ülkelerin fason işlerini Türkiye’ye kaydırmak ve ihracata katkı sunmak orta vadeli hedeflerimizin başında geliyor. 2021 yılında sınırları aşan yapısı, talep ve beklentilerdeki çeşitlenmenin fazlalaşmasıyla parkurda.com’un ciddi bir ekonomik değer oluşturmasını beklemekteyiz.”
COĞRAFİ YAKINLIK PARKURDA.COM İLE BİR ‘TIK’A İNECEK
Henüz bir ay olmasına rağmen iş ağı platformu parkurda.com’a ilişkin dönüşlerin son derece pozitif olduğunu aktaran Aydoğdu, “E-B2B görüşmelerine imkan tanıyan platformlar aslında canlı birer organizmadır ve sürekli büyüyüp gelişirler. Dolayısıyla bizim büyüme çalışmalarımız arka planda sürekli devam ediyor. Bununla birlikte Türkiye’deki hedeflere ulaştıktan sonra, uluslararası alanda da olarak yabancı pazarlardaki talepleri ülkemiz sanayicisine taşıyacağız, iş yapma kültürünü dijital ortamda e-b2b kanalları üzerinden genişleteceğiz. Türk şirketlerinin yabancı şirketlerden fason iş almasının sektörün iş hacmini büyüteceği gibi, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını biliyoruz. Coğrafi konumumuz nedeniyle sanayinin çok geliştiği bir çok pazara yakın bir noktayız, parkurda.com yakınlığımız bir tıklık mesafeye inecek” diye konuştu. Parkurda.com’un, dijital olarak güçlendirilmiş bir Türkiye’nin canlı vizyonu olduğunu dile getiren Hakan Aydoğdu, “İş ağının arkasındaki güç Tezmaksan olabilir, ama Türkiye’nin makine sektörü olarak birbirimize bağlıyız. Bağlı olmalıyız. Türkiye artık güvenli ve güvenilir altyapısı da dahil olmak üzere dijitalde diğer ülkelere öncülük etmelidir. Parkurda.com, toplamda bunları ifade ediyor” dedi.